Veileder for idretten i Trondheim kommune

Postet av Sør-Trøndelag Orienteringskrets den 25. Nov 2020

Skrevet av Camilla Öhman

Veileder for idretten under covid-19 pandemien

Trondheim kommune har bedt STOK om å informere orienteringsklubbene om nye retningslinjer for både idrettsaktivitet og idrettsanlegg. Ranheimshallen er en av Trondheim kommunes idrettshaller, hvilket betyr at alle som er med på trening i Ranheimshallen må forholde seg til disse retningslinjene.

Nettstedet Veileder for idretten i Trondheim under covid-19 pandemien

Nye generelle retningslinjer for kommunale anlegg og anbefalinger fra kommunen:

  • Det tillates ikke publikum i Trondheim kommunes haller (idrettshaller, ishaller og basseng) fram til 15. januar 2021. Dette fordi det nasjonale smittetrykket er høyt og da det er mange som møtes i hallene i forbindelse med kamper.
  • Det tillates ikke nasjonale kamper eller samlinger for breddeidrett/barne- og ungdomsidretten i kommunes haller fram til 15. januar 2021.
  • Personer som er i karantene eller personer som bor i samme husstand som noen i karantene, har ikke tilgang til kommunale idrettsanlegg (Husstand: Personer som deler kjøkken og oppholdsrom, kjærester, venner som har nær og hyppig kontakt).
  • Trondheim kommune anbefaler primært at breddeidrett/barne- og ungdomsidretten ikke reiser for å spille nasjonale kamper eller delta på nasjonale samlinger fram til 15. januar 2021. Om idrettslag fra Trondheim likevel velger å spille nasjonale bortekamper eller utøvere deltar på nasjonale samlinger, innføres det 10 dagers karantene før de involverte får være i nærkontakt med andre lag i Trondheim kommunes idrettsanlegg.
  • Alle brukere skal registrere oppmøte ved hjelp av QR-kode (der det er mulig). Trener/lagleder registrerer oppmøte for sitt lag.